INTRODUCTIE VAN DE EERSTE THUISBASIS VAN DE ELEKTRISCHE TAXI

Verenigd Koninkrijk’s eerste autofabriek voor de wereldwijde productie van elektrische voertuigen

Woensdag 22 maart 2017 zal de geschiedenis in gaan als de officiële opening van de eerste autofabriek in het Verenigd Koninkrijk die uitsluitend is bestemd voor de productie van elektrische voertuigen. Het gaat om onze nieuwe, state-of-the-art automotive fabriek in Ansty: de plek waar ‘s werelds eerste volledig elektrisch aangedreven taxi voor massaproductie wordt gebouwd.

We hebben meer dan £ 300 miljoen geïnvesteerd in de nieuwe fabriek en de volgende generatie Londense taxi die in deze fabriek wordt geproduceerd en wereldwijd wordt geëxporteerd. De fabriek heeft de capaciteit om meer dan 20.000 voertuigen per jaar te bouwen. Deze voertuigen worden ontworpen met één taak: om de beste commerciële voertuigen in de wereld te zijn met ultra-lage uitstoot.

De nieuwe elektrische auto zal worden gebouwd met bewezen marktleidende elektrische aandrijftechnologieën die zijn ontworpen en ontwikkeld door ons Geely-groep zusterbedrijf, Volvo Cars. Dit is gekoppeld aan een geheel nieuw lichtgewicht platform dat uitsluitend ontwikkeld is voor elektrische voortstuwing en zorgvuldig gestileerd om een ​​eigentijdse vorm te creëren waarvan het iconische design over de hele wereld wordt herkend.

Alle voertuigen die bij deze fabriek worden geproduceerd, doorlopen bij ons de strengste testprocedures. Om te verzekeren dat het voertuig in iedere stad is te gebruiken, zal ieder testvoertuig bijna 500.000 kilometer afleggen in extreme weers- en omgevingsomstandigheden. Met dit programma dat doelgericht is ontwikkeld voor de veeleisende dagelijkse gebruikscyclus van bedrijfsvoertuigen zoals taxi’s, kunnen we wereldwijd de grootste commerciële voertuigen leveren die voldoen aan de hoogste kwaliteits-, betrouwbaarheids- en bruikbaarheidsniveaus.

Chris Gubbey, Chief Executive van de Londense Taxi Company: “Vandaag is de wedergeboorte van de London Taxi Company. Een bedrijf met een unieke visie; het ontwerpen en bouwen van stedelijke bedrijfsvoertuigen die zonder uitstoot in steden over de hele wereld kunnen rijden en de gebruikelijke doorlopende kosten voor bestuurders reduceren. ”

De fabriek met alle denkbare faciliteiten van onderzoek tot productie, omvat eveneens een speciaal onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in elektrische voertuigpompen en lichtgewicht aluminium carrosserieën. In elk voertuig die in onze fabriek wordt gemaakt, wordt deze lichtgewicht aluminium carrosserie geplaatst.

De technologie hierachter is extreem geavanceerd. Het is ontwikkeld in samenwerking met andere leden van de Geely-groep, waaronder Volvo Cars, en gebaseerd op onze expertise op het gebied van het ontwerpen en ontwikkelen van taxi’s. Dit partnerschap heeft ervoor gezorgd dat het voertuig zijn sleutelfuncties zoals toegankelijkheid voor alle passagiers en een hoge mate van manoeuvreerbaarheid behouden blijven, terwijl tegelijkertijd verbeteringen worden aangebracht. Denk daarbij aan een comfortabelere en ruimere cabine met zes passagiers stoelen en een geavanceerde elektrische aandrijflijn.

De bouw van deze fabriek in Ansty was mogelijk dankzij de toezegging van de Britse regering om voorloper te blijven in superlage emissievoertuigen. De Britse regering treft hiervoor maatregelen zoals het toekennen van aankoopsubsidies voor taxichauffeurs die door een speciaal aangestelde overheidsinstantie worden verstrekt – evenals de aanblijvende verbintenis richting de Midlands Engine door de Industrial Strategy van de Britse overheid.

Daarnaast hebben de Londense burgemeester en TfL een belangrijke rol gespeeld om de taxibedrijven op een duurzamere manier in te zetten, met inbegrip van hun voorgestelde taxi-ontmantelingsregeling; het inzetten van een netwerk van commerciële bestuurders die op dit gebied het voortouw willen nemen; én het opzetten van wereldwijd toonaangevende voorwaarden voor emissievrije vergunningen.

De fabriek voldoet aan de hoogste milieunormen, waaronder 850m2 fotovoltaïsche zonnepanelen om de fabriek te bedienen en 20 laadpunten voor elektrische voertuigen. De fabriek heeft ook een uitstekende BREEAM rating behaald en een A-rating voor energieprestaties. We hebben daarnaast nauw samengewerkt met Natural Engeland om voor de bouw van de faciliteit de eventuele gevolgen voor de plaatselijke flora en fauna te beperken. We hebben daarvoor bijvoorbeeld ondersteuning geboden bij de bouw van talloze nieuwe hotels die zeldzame dieren in de omgeving opvangen en elders in de regio opnieuw uitzetten. Volg onze website om op de hoogte te blijven van het aftellen naar emissievrij!