LEVEREN VAN KWALITEIT, BETROUWBAARHEID EN DUURZAAMHEID

Leveren van kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Met onze ruim 70 jaar ervaring in het ontwerpen en vervaardigen van taxi’s, weten we beter dan wie dan ook wat er nodig is om een ​​voertuig te bouwen dat voorziet in de eisen van de gebruikerscyclus en de gereguleerde Condities van Fitheid. Het bouwen van een compleet nieuw voertuig – één zonder delen die uit andere voertuigen kunnen worden overgenomen, biedt een nieuwe uitdaging. Een uitdaging die we niet hebben onderschat en die onze zeer ervaren ingenieurs-, kwaliteits- en designteams iedere dag bezig hielden.

We hebben zwaar geïnvesteerd in mensen die onze passie delen om de allerbeste volledig elektrisch aangedreven taxi mogelijk te maken, die emissievrij combineert met een geavanceerd ontwerp en met technologie die voldoet aan de strenge en uiteenlopende eisen van taxi’s over de hele wereld in alle omstandigheden. Bij het produceren van een dergelijk voertuig zetten wij de vaardigheden en expertise in van een deskundig technisch team, dat opgeteld meer dan 500 jaar ervaring heeft in de automotive industrie. Elk lid van het team heeft kennis genomen van of heeft nauw samengewerkt aan de snel ontwikkelde technologie van elektrische voertuigen.

Onze ingenieurs hebben aangetoond dat ze in staat zijn grote projecten en initiatieven uit alle disciplines in de automotive industrie te leveren. We profiteren van hun diepgaande deskundigheid afkomstig uit verschillende disciplines. Inclusief de ontwikkeling van lichtgewicht carrosserieën, sport en superauto`s, elektrische voertuigen, elektrische treinen, commerciële voertuigen, fabrieksmachines…. en zelfs Formule 1.

Zoals je kunt verwachten na zoveel rollen te hebben bekleed binnen de automotive industrie, heeft ons team aan baanbrekende projecten gewerkt over de hele wereld. Hun ervaring binnen verschillende markten draagt ook bij aan het bewustzijn van de diverse lokale eisen en helpt ons om een ​​elektrisch aangedreven taxi te ontwikkelen die aan de behoeften van een wereldwijd publiek kan voldoen.

Ontmoet de ingenieurs

We introduceren je graag aan een paar van de teamleden die verantwoordelijk zijn voor het leveren van de elektrisch aangedreven taxi. Ian, Chris en Jim zetten hun expertise in bij het bouwen van een elektrisch voertuig:

Ian Collins – Technisch Directeur

Ian is een beëdigd elektrotechnisch ingenieur met uitgebreide ervaring in de levering van automotive systemen bij grote producties. Na een periode van 10 jaar in de ontwikkeling van elektronica bij Rover Group, kwam hij bij McLaren Automotive waar hij als Chief Electrical Engineer op het Mercedes SLR supercar programma werd aangesteld.

De rol van Ian is leidend in het ontwerpen en ontwikkelen van het eerste concept naar het produceren van het voertuig. Hij is verantwoordelijk voor het voldoen van de technische eigenschappen en kwaliteiten van het eindproduct aan de behoeften en verwachtingen van onze klanten. “De sleutel tot onze toekomstvisie is het opbouwen van een hoogwaardig team dat uitgerust is met de beste methoden en technieken om zeer concurrentiekrachtige elektrische voertuigen te ontwikkelen. Voertuigen die chauffeurs kosteneffectieve oplossingen bieden voor de uitdaging van lagere voertuigemissies, zonder de huidige kosten te verhogen. Door deze inspanningen kunnen we een nieuwe taxi produceren die praktische duurzaamheid biedt met ergonomische interieurverfijningen – en zo de kwaliteit van het stedelijke leven verbeteren.”

Chris Hiett – Programma Directeur

Chris heeft meer dan 37 jaar ervaring in de auto-, lucht- en railindustrie, waarvan het leeuwendeel in de automotive sector. In zijn vroege carrière heeft Chris 7 jaar bij Ford aan Light Truck Engineering gewerkt, waarna hij 17 jaar heeft gewerkt bij een toonaangevend automotive adviesbureau. Als technisch directeur had hij daar de algehele verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling tot de productie van diverse projecten, waaronder een Mazda sportwagen, een lichtgewicht chassis voor Jaguar en de Honda Civic estate car. Daarna kwam hij bij het adviesbureau Arup, dat betrokken was bij de levering van twee grote luchtvaartprojecten. Chris is verantwoordelijk voor het programmamanagement en introduceert hiervoor de nieuwste en bewezen effectieve processen binnen ons bedrijf.

“Het ontwikkelen van een volledig elektrisch aangedreven taxi is een project dat het allerbeste talent uit de automotive industrie en daarbuiten aantrekt. Het team dat we samen hebben gesteld voor dit project is erin geslaagd een iconisch ontwerp te combineren met baanbrekende technologie. We zijn nu in staat om een ​​commercieel aantrekkelijk elektrisch voertuig op de markt te brengen. Een voertuig dat niet alleen een taxi is, maar de taxichauffeur de soort doorlopende voordelen biedt die gewoonlijk niet kunnen worden bereikt met een traditioneel dieselmodel. Deze technologie zal niet alleen revolutionair zijn binnen de taxiwereld, maar zal ook worden toegepast om de basis te vormen van een verschillende andere bedrijfsvoertuigen.

Jim Hadden – Operations Directeur

Directeur Jim heeft de afgelopen 25 jaar binnen de auto- en bouwindustrie een reeks projectmanagement en bedrijfsleiderposities bekleed. Recentelijk was hij regionaal directeur van een internationaal bouw- en programma managementbedrijf dat gevestigd is in Londen. Ook is hij werkzaam geweest als ropgrammadirecteur voor een toonaangevende leverancier van ontwerp- en ingenieursdiensten voor auto’s, waar hij verantwoordelijk was voor verschillende voertuigen zoals Ford, Land Rover, Bentley, Daewoo en Mazda.

“We hebben een fabrieksfaciliteit gecreëerd die echt wereldklasse is. Het is de enige automotive fabriek in het Verenigd Koninkrijk, dat uitsluitend is bestemd voor elektrische voertuigen en ook de eerste autofabriek die na ruim een decennium weer in het Verenigd Koninkrijk is gebouwd. Maar wat vooral van belang is, is dat de voertuigen die wij hier produceren, allemaal zijn onderworpen aan de hoogste normen van kwaliteit, consistentie en efficiëntie. Dit is allemaal bereikt door gebruik te maken van zeer geavanceerde samengestelde materialen en met de nieuwste technieken binnen productieprocessen. Dit is niet alleen onze beste taxi ooit, maar zet de productiestandaard van elektrische voertuigen in de automotive industrie op een hoger niveau. ”

Koester Talent

Omdat we de kwaliteit zo waarderen, zijn we trots en enthousiast om een ​​rol te spelen bij het opleiden van een volgende generatie ingenieurs. We hebben zwaar geïnvesteerd in onze ontwikkelingsprogramma’s, en we zijn de eerste automotive fabrikant die voldoet aan de hoogste leerlingstandaarden die door het Instituut voor de Motorindustrie zijn vastgesteld. Onze 22 leerlingen en afgestudeerden werken samen met hi-tech robotica en machines die miljoenen kosten die allemaal perfecte gesynchroniseerd zijn. Dit helpt ons ervoor te zorgen dat de toekomstige technici die de nieuwe volledig elektrisch aangedreven taxi bouwen, over het vereiste competentie en vaardigheidsniveau beschikken en in het bezit zijn van formele kwalificaties.

Daarnaast leren onze talenten onze strenge kwaliteitsborgingsmethoden te waarderen en na te leven. Door onze talenten te trainen in het begrijpen, te beheersen en voortdurend te verbeteren van bedrijfsprocessen, kunnen we een duurzame onderneming voor de toekomst bouwen. Ons opleidingsprogramma biedt onze talenten een geweldige kans op een succesvolle carrière. Onze mix van hoogwaardige expertise op het gebied van voertuigtechniek, ondersteund door veelbelovend jong talent en de laatste innovaties in productieprocessen, zal ons helpen om een ​​elektrisch voertuig te lanceren dat revolutionair is voor de taxi-industrie. We zetten in op een nieuwe standaard door ‘s werelds eerste emissievrije elektrisch aangedreven taxi. Een taxi die de passagiers ervaring zal verbeteren en zal helpen om de uitstoot van onze stadscentra te elimineren en daarnaast de doorlopende kosten voor bestuurders en commerciële exploitanten te verminderen.